02

júl
2020

Tudnivalók a dominikai utazás előtt

Posted By : esther/ 248 0

Utazás előtt ajánlatos a fontos dokumentumokról egy másolatot készíteni, még jobb fóliával lezárni, s az iratoktól elkülönítve tartani az utazás során.

Dominikai beutazási feltételek

Az útlevélnek a kiutazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Védőoltás nem szükséges a beutazáshoz.

A pénzmosás megelőzéséről szóló törvény szerint bejelentési kötelezettség van a 10.000 – US dollárt vagy ezt meghaladó készpénzre a beutazóknál és a kiutazóknál. Egy vámáru-nyilatkozatot kell kitöltenie minden utazónak az érkezéskor és a vámhatóság dolgozóinak átadni. Itt kell feltüntetni a készpénz összegét. A jogsértés büntetendő.

 

Az eddigi papíralapú ki és beléptetési nyilatkozatot váltja a digitális űrlap.

2021.01.01. napjától az eddig a repülőgépen, reptéren kitöltött papírokat nem fogadják el, kizárólag a digitálist‼️

https://eticket.migracion.gob.do/Auth/TravelLogin

A kitöltésében szívesen segítünk‼️

​Hosszabb távú tartózkodásra a tartózkodási engedélyt, a “residencia”-t kell megkérvényezni.

Beutazás, vízum

Magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra – 30 napot meg nem haladó tartózkodás esetén – a Dominikai Köztársaságba való belépéshez.

  1. április 25-től a turista kártyát minden repülőjegy tartalmazza, amit a Dominikai Köztársaságon kívül állítottak ki, így már nem szükséges a turista kártya vétele a légi úton érkezőknek.

A tartózkodási idő (a repülőjegybe beépített turista kártya) 30 napig érvényes, meghosszabbítható a Migrációs Minisztérium hivatalában (Ministerio de Migración/Dirección General de Migración) max 120 napra.

​Lehetőség van turista vízum váltására is, ami 60 napig érvényes. Egy vagy több beutazásra jogosít. A világ minden polgára kérelmezheti a turista vízumot a Dominikai Köztársaságba a dominikai konzuli hivatalokban.

Leave your comment