02

júl
2020

ELHELYEZKEDÉS ÉS IDŐELTOLÓDÁS

Posted By : esther/ 190 0

ELHELYEZKEDÉS ÉS IDŐELTOLÓDÁS

A Nagy Antillák szigetcsoport részét képező Hispaniola sziget keleti felén elterülő, független állam. Szárazföldön, keletre Haitival határos. Tengeren nyugatra Puerto Rico-val szomszédos.

 

Téli időszámítás: – 5 óra

Nyári időszámítás: – 6 óra

 

Mikor utazzunk Dominikára?

Az utazásra Dominikai Köztársaság időjárása az év bármely szakában megfelelő. A levegő hőmérséklete és a tenger hőmérséklete az országban egész évben alkalmas a fürdőzésre. Így a nyaralást a Dominikai Köztársaságban minden hónapban, élvezheti a idelátogató.

A Dominikai Köztársaság területén egész évben nyárias időjárás uralkodik. A trópusi klíma télen 26-28°C-ot, nyáron 33-35°C-ot eredményez. Év közben két esős évszakra is sor kerül, az első májustól júniusig, a második októbertől novemberig tart. Ezért érdemes átgondolni, melyik hónapra tervezzük a kirándulást. Augusztusban és szeptemberben hurrikánok is előfordulhatnak. Ettől azonban nem kell tartanunk, az esetleges szélviharokat napokkal előre jelzik és minden szállodában fel vannak rá készülve. A legszárazabb terület az ország délnyugati része, a legtöbb csapadékra a Samana-félszigeten lehet számítani. A trópusi klíma meghatározó jelensége a passzátszél, ami az Atlanti-óceán felől fúj.

Leave your comment