02

júl
2020

Fontos

Posted By : esther/ 139 0

Amikor elutazunk gyakran felmerül a kérdés bennünk, hogy kire bízzuk a reptéri transzfert, melyik céget válasszuk ki a kirándulásinkhoz, fakultatív programjainkhoz.
Amit tudni érdemes, mert tény és törvény a Dominikai Köztársaságban, így téged is érint amikor itt vagy:
Kizárólag olyan céggel menj el kirándulni akik rendelkeznek a Turisztikai Minisztérium engedélyével. Ezt nyugodtan bekérheted, akinek van az büszkén fogja mutatni.
Kizárólag olyan céggel menj el kirándulni akik rendelkeznek élő biztosítással ( Egyébként ez az engedély részét képzi. ) Ezt nyugodtan bekérheted, akinek van az büszkén fogja mutatni.
Kizárólag olyan buszba / autóba ülj be amin látod a matricát, hogy személyszállításra alkalmas.

Miért fontosak ezek?
Ebben az országban nagyon sok minden laza, de a turistákat és a védelmüket komolyan veszik. Ahhoz, hogy egy cég megkapja az engedélyt komoly eljáráson megy keresztül, ahogy a gépparkja is.
Az ország tele van önjelölt programszervezővel, érdemes figyelni és vigyázni!

Baleset esetén a biztosító nem fizet, ha a szervező cég nem rendelkezik biztosítással, engedéllyel.
Lemondás esetén a biztosító nem fizet, nem kártalanít téged, ha a szervező cég lemondja a programot.
Sajnos a karantén előtti 1 hétben is volt olyan vendég aki kifizette a transzfert és ha nem kapcsol időben a család, akkor még mindig ott várná a hotelben a kifizetett szállítást.
A hatóságok folyamatosan ellenőrzik a turistabuszokat. Lehet, hogy a hoteltől 150 km-re vagytok és az ellenőr nem engedi tovább a buszt, vagy elviszik a kirándulás vezetőjét, mert engedély nélkül dolgozott. Lehet taxizni a hotelbe, persze saját költségen.
Ez nem reklám és nem marketing. Sajnos láttam már síró családokat. Legyetek óvatosak!

Leave your comment