02

júl
2020

ILYEN EMBEREK IS LÉTEZNEK

Posted By : esther/ 134 0

ILYEN EMBEREK IS LÉTEZNEK!

2008 környékén járt először Dominikán Chuck és Candy. Azonnal elhatározták, hogy Dominikát választják új otthonuknak. Kiköltözésük után kisteherautót vásárolták, átalakították mobilfogászattá és elkezdték járni a környéket. Olyan embereknek segítettek akik pénzhiány miatt soha nem jutottak volna el fogorvoshoz. Napi 60 embert láttak el. Ingyen, saját költségükön. 2009-re annyira nagy lett az igény, hogy fix bázist kellett építeniük. Ekkor Sosúa hegyeiben, a főúttól kb. 9km.-re felépítettek egy zipline pályát és egy majomdzsungelt. Azzal a céllal, hogy a belépőkből fedezik a kórház működését. Ez a fantasztikus hely megépült és mai napig működik. Minden szombaton kinyit a kórház, az ország minden pontjáról érkeznek orvosok, ingyen, hogy segíthessenek. A gyógyszert is ingyen kapják az emberek. Nem kérdeznek , csak gyógyítanak, BÁRKI mehet hozzájuk. Ingyen orvos, ingyen gyógyszer.

2016.-ben Október 17-én, hétfőn Chuck, Candy és egy barátja, Benjamin “Cole” Brown, rengeteg ételt, vizet és egyéb sürgősségi ellátást szállított Haitibe, hogy segítsen a helyreállítási erőfeszítésekben a Mathew hurrikán által elhagyott pusztítást követően. Hazatérésük közben az égiek úgy döntöttek, hogy ezentúl máshol állítják szolgálatba ezeket a remek embereket. Repülőgépük közvetlenül a Puerto Plata partjain zuhant le és szörnyethaltak.

A létesítmény mai napig üzemel, ha arra jártok látogassátok meg, ezzel is támogatjátok ezt a remek ügyet. Nekem volt szerencsém ismerni ezeket a remek embereket ( az első képen látjátok őket ), amire mindig büszke leszek!

In the words of the great Ronald Reagan “There is no limit to the amount of good you can do if you don’t care who gets the credit.

Leave your comment