02

júl
2020

MEGYÜNK DOMINIKÁRA V. RÉSZ

Posted By : esther/ 115 0

MEGYÜNK DOMINIKÁRA!
Sokszor halljuk a fenti kijelentést, de érdemes erről beszélni és tisztázni, hogy pontosan hová is jöttök, melyik részre és mit szeretnétek itt csinálni. Őszintén leírom, hogy melyik részen mire számíthatsz, ez inkább a saját véleményeimet és tapasztalásaimat fogja tükrözni.

V.rész Sosúa / Cabarete
Északi részen vagyunk.”56-ban érkezett először kb.600 magyar Sosúába, Trujilló diktátor meghívására. A környéken most is több magyar család él és dolgozik. Viszont a németek vannak többségben és ez a városon is meglátszik. Német iskola, német hentes ( igazi füstölt szalonna, kovászos ubi, és sorolhatnám..) , német pék, német fodrász, német éttermek, német biztosítási ügynök, német ügyvéd, német ingatlanközvetítő, német üzletek és termékek vannak. Itt szeretném megjegyezni, hogy életem legfinomabb gulyáslevesét itt ettem. ?
A város 2 részre oszlik, van ami a vízparti és van a hegy ( La Mulata ). A németek a hegyekben élnek, míg a város lenti részét inkább helyiek lakják.
Sosúa városának egyik része a prostitúcóról híres, Perdo Clisante utcája. Az utcában csak éttermek, diszkók és lányok vannak, akik tömegben hömpölyögnek, tényleg képzelj el legalább 100 lányt akik kuncsaftra várva róják az utcát. Az új polgármester változást ígért, így kb.8 hónapja bezárta az utca összes diszkóját és igyekeznek kiszorítani a lányokat. Szeretnék a szexturizmust leállítani. A legtöbb turista az USA-ból érkezik, bulizni jönnek, itt tartják a legénybúcsúkat a kibérelt villákban.
Cabarete a szörfösök paradicsoma
Kite szörf, kulturált diszkók, éttermek jellemzik a városkát és még gyrosz is kapható ?
Több szuper lakópark is épült a vízpartra, hatalmas élményparktól a meghitt lakóövezetig. Sokan vásárolnak itt ingatlanok befektetési céllal. Cabarete és Sosúa között pl. van egy remek, magyarok által épített projekt is, amit szívesen ajánlok azoknak akik itt szeretnének ingatlant vásárolni. ( írj rám, ha érdekel )
Ajánlom azoknak akik szeretnének bulizni, jó éttermekbe járni, érezni a dominikai lüktetést, közben csodálatos partokon strandolni. Ez a 2 város felejthetetlen élményeket nyújt, én minden évben eltöltök itt pár hetet.
A képen a következők lehetnek: égbolt, óceán, növény, felhő, túra/szabadtéri, természet és víz
A képen a következők lehetnek: 1 személy, éjszaka és belső tér

Leave your comment